Διαβατήριο για τα Δικαιώματά σου

Ενημερωτικό βιβλιάριο για τα δικαιώματα του παιδιού.

Φέτος, παράλληλα με το κουδούνι για τη νέα σχολική χρονιά,  σηματοδοτήθηκε και η έναρξη μιας ξεχωριστής εκπαιδευτικής εκστρατείας η οποία στοχεύει στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των παιδιών, των γονιών/κηδεμόνων/φροντιστών και των εκπαιδευτικών για τα δικαιώματα του παιδιού και την προστασία τους. 

Για τον σκοπό αυτό, τα παιδιά πρεσβευτές του "Hope For Children" CRC Policy Center ετοίμασαν το εκπαιδευτικό εργαλείο «Το Διαβατήριο για τα Δικαιώματα σου» στο οποίο συγκέντρωσαν τα δικαιώματα του παιδιού με βάση τη Σύμβαση του ΟΗΕ, γραμμένα σε φιλική προς τα παιδιά γλώσσα. Το βιβλιάριο αποτελεί ένα εργαλείο της εκστρατείας με την ήδη δοθείσα έγκριση του ΥΠΑΝ το οποίο θα φτάσει στα χέρια 60 χιλιάδων μαθητών Δημοτικών και Γυμνασίων σχολείων της Κύπρου. 

Το «Το Διαβατήριο για τα Δικαιώματα σου» μπορεί να αξιοποιηθεί από τους εκπαιδευτικούς στο πλαίσιο διδασκαλίας της θεματικής ενότητας "Δικαιώματα & Υποχρεώσεις" του αναλυτικού Προγράμματος της Αγωγής Υγείας σε συνδυασμό με τις πιο κάτω βιωματικές δραστηριότητες βασισμένες στη μέθοδο της μη-τυπικής μάθησης.  

Μπορείτε να βρείτε τις βιωματικές δραστηριότητες εδώ:

1. Τα δικαιώματα και οι επιθυμίες ενός παιδιού  2. Ραδιόφωνο δικαιωμάτων

3. Ο περίεργος επισκέπτης  4. Ο ιστός των δικαιωμάτων

5. Ένας κόσμος δικαιωμάτων  6. Δύο χέρια είναι καλύτερα από ένα

7. Δικαιώματα και υποχρεώσεις

Μπορείτε να βρείτε την ηλεκτρονική έκδοση του εκπαιδευτικού βιβλιαρίου εδώ:

Διαβατήριο για τα Δικαιώματά σου

Passport to your Rights

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το τμήμα εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης του οργανισμού στο 22103234.