Το “Hope For Children” συμμετέχει στην καμπάνια ενημέρωσης “SEE. SPEAK. STOP”

Το “Hope For Children” CRC Policy Center συμμετέχει και στηρίζει την καμπάνια ενημέρωσης “SEE. SPEAK. STOP” που αποτελεί μια πρωτοβουλία του Missing Children Europe, που έχει λάβει επιχορήγηση από το Snapchat, με σκοπό να εκπαιδεύσει τους νέους χρήστες έτσι ώστε να αναγνωρίζουν, να αναφέρουν και να αναζητούν βοήθεια όταν αντιληφθούν ακατάλληλο περιεχόμενο ή ανάρμοστη συμπεριφορά στην πλατφόρμα.

Το Snapchat αποτελεί ένα από τα δημοφιλέστερα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης μεταξύ παιδιών και εφήβων και είναι συχνά η βασική πλατφόρμα που παρουσιάζει παράλληλα και θέματα που σχετίζονται με ακατάλληλο περιεχόμενο και επιβλαβή χρήση. Πολλοί νέοι χρήστες δεν γνωρίζουν τους κινδύνους ή δεν μπορούν να μιλήσουν λόγω άγνοιας, φόβου ή και ντροπής.

Το “Hope For Children” CRC Policy Center βρίσκεται δίπλα σε κάθε παιδί. Μέσα από τη συνεχή μας δράση, στηρίζουμε τα παιδιά, ενημερώνοντάς τα και εφοδιάζοντάς τα με τρόπους προστασίας, έτσι ώστε το διαδίκτυο να αποτελεί ένα ασφαλές μέρος για αυτά.

Παράλληλα, το “Hope For Children” CRC Police Center, έχοντας ως πρωταρχικό του μέλημα τα δικαιώματα των παιδιών λειτουργεί τη Γραμμή Βοήθειας 1466, η οποία προσφέρει δωρεάν τηλεφωνική στήριξη σε όλα τα παιδιά και τις οικογένειες στην Κύπρο. Η γραμμή βοήθειας λειτουργεί επί 24ωρης βάσης κάθε μέρα και τα Σαββατοκύριακα και παρέχει ψυχολογική, κοινωνική και νομική υποστήριξη, συμβουλές και καθοδήγηση σε θέματα που σχετίζονται με τη προστασία των παιδιών.