Hope For Children: Υπογραφή Συμφωνίας Επιδότησης με τη Μονάδα Ευρωπαϊκών Ταμείων για τη φιλοξενία και στήριξη ασυνόδευτων παιδιών

Το “Hope For Children” CRC Policy Center και η Μονάδα Ευρωπαϊκών Ταμείων (ΜΕΤ) - Διαχειριστική Αρχή των Ταμείων Εσωτερικών Υποθέσεων του Υπ. Εσωτερικών, υπέγραψαν νέα Συμφωνία Επιδότησης διάρκειας τριών ετών, με σκοπό τη συνέχιση της υλοποίησης του έργου που αφορά στη λειτουργία «Κέντρου Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων Υπηκόων Τρίτων Χωρών».

Τo έργο αυτό, για το οποίο υπάρχει συνεργασία με τη ΜΕΤ από το 2014, αφορά τη λειτουργία και διαχείριση κέντρου φιλοξενίας ασυνόδευτων ανήλικων αγοριών υπηκόων τρίτων χωρών. Στόχος του κέντρου είναι η παροχή φιλοξενίας, προστασίας, κάλυψης βασικών αναγκών καθώς και εξειδικευμένων υπηρεσιών στήριξης και αποκατάστασης, σύμφωνα με τις ανάγκες των παιδιών αυτών.

Στην υπογραφή της Συμφωνίας παρευρέθηκαν ο Κωνσταντίνος Κυπριανού, Επικεφαλής της Μονάδας Ευρωπαϊκών Ταμείων, ο ιδρυτής του Hope For Children, Joseph Borghese, η Εκτελεστική Διευθύντρια Άντρια Νεοκλέους, καθώς και διοικητικό προσωπικό των δύο φορέων. 

Η δομή φιλοξενεί τουλάχιστον 45 ασυνόδευτα παιδιά, συγκεκριμένα αγόρια ηλικίας 13 μέχρι 18 ετών, τα οποία βρίσκονται υπό την κηδεμονία του Διευθυντή των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας. Τα παιδιά παραπέμπονται στο Κέντρο αποκλειστικά από τις Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας, όπου τους παρέχεται σίτιση και κάλυψη των βασικών τους αναγκών. Παράλληλα, το εξειδικευμένο προσωπικό του Hope For Children που εργάζεται στη δομή, προσφέρει στα παιδιά υπηρεσίες στήριξης και αποκατάστασης, καθώς και πρόσβαση σε εκπαιδευτικές δραστηριότητες, βάσει των ατομικών τους αναγκών. Οι υπηρεσίες περιλαμβάνουν κοινωνική, ψυχολογική και νομική στήριξη, όπως και διεξαγωγή μαθημάτων και εργαστηρίων με σκοπό την ανάπτυξη κοινωνικών δεξιοτήτων και την κοινωνική τους ένταξη. 

Το έργο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση,  το Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης, από τις Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας του Υφυπουργείου Κοινωνικής Πρόνοιας και την Κυπριακή Δημοκρατία.