Συντονίστρια «Σπίτι του Παιδιού»
Η Τάνια Μασιά είναι συστημική και οικογενειακή ψυχοθεραπεύτρια. Εργάζεται ως Συντονίστρια στο Σπίτι του Παιδιού (ΣτΠ), στο "Hope For Children" CRC Policy Center, όπου είναι υπεύθυνη για την καθημερινή λειτουργία των υπηρεσιών που παρέχονται για περιπτώσεις σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών.
Αποφοίτησε το 2008 από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης ως Ψυχολόγος και το 2010 αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο Kent της Αγγλίας με μεταπτυχιακό στην Ψυχοθεραπεία. Εκπαιδεύτηκε στην ομαδική ψυχοθεραπεία για 2 χρόνια ενώ βρισκόταν σε προσωπική θεραπεία και εποπτεία. Συνέχισε σε διετές πρόγραμμα Συμβουλευτικής και Θεραπείας Κλινικών Εικόνων ενώ στο 2019 ολοκλήρωσε τετραετής εκπαίδευση στη Συστημική Συστηματική Ψυχοθεραπεία και Συμβουλευτική στο Κέντρο Προσωπικής Ανάπτυξης και Ψυχοθεραπείας (Κε.ΠΑ.Ψυ.).
Κατά την εργοδότηση της στο HFC, η Τάνια συνέχισε την εκπαίδευση και την εξειδίκευση της, ενώ έχει πιστοποιηθεί στην «Δικανική Συνέντευξη Παιδιών» στο National Children Advocacy Center (NCAC) στην Alabama, US, στην «Συνδυασμένη- Γονέα-Παιδιού Κοινωνικό-Γνωστική Θεραπεία « (CPC-CBT) στη Σουηδία, στη Θεραπεία «Εστιασμένη στο Τραύμα» και πολλές άλλες. Έχει συμμετάσχει σε σειρά από εκπαιδευτικές επισκέψεις στην Ισλανδία, Ολλανδία, Κροατία, και Σουηδία.
Έχει εργαστεί ιδιωτικά με άτομα που παρουσιάζουν διαταραχές και κλινικά συμπτώματα. Πριν την θέση της στο ΣτΠ εργάστηκε ως Συντονίστρια του Τμήματος Ψυχολογίας στο “Hope for Children” CRC Policy Center, όπου ήταν υπεύθυνη για την εποπτεία ψυχολόγων και άλλων μελών του προσωπικού που εργάζονται στον οργανισμό. Κατά τη διάρκεια αυτού του ρόλου, παρέσχε ψυχολογική στήριξη στους ένοικους της παιδικής στέγης και σε άλλες περιπτώσεις που παραπέμπονταν στον οργανισμό. Ασχολήθηκε με θέματα σχολικού εκφοβισμού και σχολικής βίας παρέχοντας εργαστήρια σε παιδιά και διαλέξεις σε δασκάλους και γονείς ενώ έχει επίσης εκπαιδεύσει και εποπτεύσει σειρά επαγγελματιών που ασχολούνται με ασυνόδευτους ανηλίκους. Επιπλέον, η Τάνια έχει συντονίσει ομάδες παιδιών με σκοπό την ενίσχυση της αυτοεκτίμησης και των κοινωνικών τους δεξιοτήτων μέσω προγράμματος για το οποίο έχει πιστοποιηθεί και είναι αναγνωρισμένο από το Υπουργείο Παιδείας.
Παράλληλα, από το 2017 όταν ανέλαβε τη θέση της στο ΣτΠ, η Τάνια έχει σχεδιάσει και εκπονήσει εργαστήρια, διαλέξεις, εργαστήρια, ομιλίες κι εκπαιδεύσεις σε επαγγελματίες της Διυπηρεσιακής/Πολυθεματικής Ομάδας (Αστυνομία, Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας, Υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας, Υπηρεσία Εκπαιδευτικής Ψυχολογίας), ενώ έχει συμμετάσχει σαν ομιλήτρια σε εκπαίδευση του Ανώτατου Δικαστηρίου στο θέμα της «Φιλικής προς τα Παιδιά Δικαιοσύνης- Τα παιδιά ως ευάλωτοι μάρτυρες».
Κατά την πρακτική της άσκηση, η Τάνια εργάσθηκε ως παρά το συντονιστή σε ομάδα ψυχοθεραπείας στο Κε.ΠΑ.Ψυ. και σε με ομάδες με άτομα που παρουσίαζαν συννοσηρότητα με κατάθλιψη και εθισμούς σε ναρκωτικά ή αλκοόλ στην Κλινική Μεσόγειος. Παρείχε ψυχολογικές υπηρεσίες στο νοσοκομείο St. Martins στο NHS της Αγγλίας, σε άτομα που έπασχαν από σχιζοφρένεια, διπολική διαταραχή και κατάθλιψη και εργάστηκε επίσης ως σύμβουλος στο Πανεπιστήμιο Frederick και ως ασκούμενος-ψυχολόγος στο ΑΧΕΠΑ (Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης) παρακολουθώντας ασθενείς με διάφορες νευρολογικές ασθένειες.