Το έργο Guard-Up: Empowering guardianship systems to improve the guidance of unaccompanied children αποσκοπεί στην προώθηση και τη διευκόλυνση της αλλαγής και της βελτίωσης του συστήματος κηδεμονίας για τα ασυνόδευτα παιδιά μετανάστες σε 6 χώρες της ΕΕ, συμπεριλαμβανωμένων την Ελλάδα, την Ιταλία, τη Πολωνία, την Κύπρο, την Κροατία και το Βέλγιο. Η βελτίωση των συστημάτων κηδεμονίας θα επιτευχθεί μέσω της διακρατικής ανταλλαγής εμπειριών, της ανταλλαγής ομότιμων και της μάθησης μέσω της εστιασμένης μεταφοράς γνώσεων από Ολλανδία.
Το έργο έχει στόχο να ενισχύσει την ικανότητα των κηδεμόνων και των ενδιαφερόμενων φορέων, συμπεριλαμβανομένων κυβερνητικών υπηρεσιών, ΜΚΟ, κοινοτικών οργανώσεων, νομικών, επαγγελματιών ψυχικής υγείας, τοπικών αρχών και άλλων οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών, ώστε να βελτιωθεί η ποιότητα της κηδεμονίας που παρέχεται στα ασυνόδευτα παιδιά μετανάστες, καθώς και να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα του συστήματος μακροπρόθεσμα σε Ευρωπαϊκό επίπεδο.
Το έργο (αρ. 101140692) χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης και πραγματοποιείται σε συνεργασία με 8 διαφορετικούς φορείς, συμπεριλαμβανομένων των CECL και το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής (Ελλάδα), Lai-momo και Cospe (Ιταλία), Missing Children Europe (Βέλγιο), Association for Legal Intervention (Πολωνία), Centar za nestalu i zlostavljanu djecu (Κροατία) και Nidos (Ολλανδία).