Υπογραφή πρωτόκολλου συνεργασίας μεταξύ «Hope For Children» CRC Policy Center και φιλανθρωπικού ιδρύματος «Χριστίνα Α. Αποστόλου»

Στην υπογραφή πρωτόκολλου συνεργασίας προχώρησαν ο Διεθνής Ανθρωπιστικός Οργανισμός «Hope For Children» CRC Policy Center και το φιλανθρωπικό Ίδρυμα «Χριστίνα Α. Αποστόλου», έχοντας ως στόχο την υλοποίηση ενός ειδικά σχεδιασμένου προγράμματος για ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και δημιουργία μιας κουλτούρας αποδοχής της διαφορετικότητας και καταπολέμησης του φαινομένου του σχολικού εκφοβισμού.  

Με θεματική «Σχολικός Εκφοβισμός και Αποδοχή της Διαφορετικότητας», οι δύο οργανισμοί θα επιδιώξουν με το πρόγραμμα, στη μείωση και εξάλειψη του φαινομένου του εκφοβισμού στο σχολικό περιβάλλον μέσα από την τέχνη του κινηματογράφου. Με τεχνικές και εργαλεία κριτικής ανάλυσης του κινηματογράφου, οι μαθητές/τριες, ως ενεργοί θεατές, θα μάθουν να διαβάζουν ανάμεσα στις γραμμές, να διαχωρίζουν τα ψεύτικα από τα πραγματικά γεγονότα και να απορρίπτουν τη χειραγώγηση, ενισχύοντας παράλληλα την κριτική τους σκέψη. Μέσω της δράσης αυτής, ο κινηματογράφος αποδεικνύει πως μπορεί να εκπαιδεύσει, να ευαισθητοποιήσει και να αφυπνίσει τα παιδιά με τον πιο δημιουργικό τρόπο.

Πρόκειται για μια ολοκληρωμένη και στοχευμένη δράση που εφαρμόζει στην Ελλάδα ο Φορέας «Παιδικό Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας» και απευθύνεται σε μαθητές/τριες ηλικίας 4-18 ετών με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας.

Σε δηλώσεις της η Εκτελεστική Διευθύντρια του «Hope For Children» CRC Policy Center κα Άντρια Νεοκλέους ανέφερε: «Με τη συνεχή στήριξη και συνεργασία του ΥΠΠΑΝ στην υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων στα σχολεία έχουμε συμβάλει στα 15 χρόνια λειτουργίας του οργανισμού, στην ουσιαστική ενημέρωση των παιδιών σχετικά με το φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού, αλλά και στην έγκαιρη διαχείριση σοβαρών περιστατικών. Με την ολοκλήρωση του νέου προγράμματος, μαζί με το φιλανθρωπικό Ίδρυμα Χριστίνα Α. Αποστόλου, το οποίο ευχαριστούμε για αυτή τη συνεργασία, οι μαθητές/τριες θα είναι σε θέση να κατανοήσουν καλύτερα τον εαυτό τους και τον κόσμο γύρω τους. Λαμβάνοντας υπόψη τα περιστατικά βίας και σχολικού εκφοβισμού που εντοπίζονται στα σχολεία, τέτοιου είδους δράσεις είναι επιτακτικής ανάγκης και ευχαριστούμε το Υπ. Παιδείας που θέτει τα θέματα αυτά ως προτεραιότητα». 

Από την πλευρά του, ο εκ μέρους του Ιδρύματος «Χριστίνα Α. Αποστόλου», ο κ. Αντρέας Αποστόλου πρόσθεσε: «Είναι χαρά μας που συνεργαζόμαστε με το “Hope For Children” CRC Policy Center, ειδικότερα στο θέμα του σχολικού εκφοβισμού και της αποδοχής της διαφορετικότητας, αφού ο κινηματογράφος - ως το πιο επιδραστικό μέσο αφήγησης - αποτελεί μια καλή αφορμή για να ανοίξει μια ουσιαστική συζήτηση στην τάξη και κατ’ επέκταση στο σπίτι».