Τελετή δενδροφύτευσης από το Hope For Children για την 75η επέτειο της Δημοκρατίας της Ινδίας

Τιμώντας τους εορτασμούς για τα 75 χρόνια ίδρυσης της Δημοκρατίας της Ινδίας, το “Hope For Children” CRC Policy Center με ιδιαίτερη χαρά, πραγματοποίησε τελετή δενδροφύτευσης στο «Σπίτι του Παιδιού» στη Λευκωσία, την Πέμπτη 26 Αυγούστου.

Στην τελετή παρευρέθηκαν ο Γενικός Διευθυντής του Οργανισμού κ. Joseph Borghese, η Πρέσβειρας της Ινδίας στην Κύπρο Εξοχότατη κα. Madhumita Hazarika Bhagat και η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, κα. Αννίτα Δημητρίου. Στην τελετή παρευρέθηκαν επίσης η εκπρόσωπος των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας, κα. Χαρά Ταπανίδου, καθώς και μέλη του προσωπικού του Hope For Children.

Κατά την ομιλία του ο κος. Borghese ευχαρίστησε την Πρέσβειρα για τη συνεργασία και εξέφρασε τη χαρά του για τη συμμετοχή του Οργανισμού στους σημαντικούς εθνικούς εορτασμούς της Ινδίας. Ολοκληρώνοντας, ο κος. Borghese δήλωσε “Η αδιάκοπη στήριξη των επαγγελματιών του Hope For Children προς κάθε παιδί που το έχει ανάγκη, είναι μέρος του πολύπλευρου έργου μας για την υγιή ανάπτυξη των παιδιών. Προσβλέπουμε σε περαιτέρω συνεργασία με την Ινδία για μεταφορά της τεχνογνωσίας του οργανισμού στο πεδίο της προστασίας των δικαιωμάτων των παιδιών”.

Με τη σειρά της η Πρέσβειρα της Ινδίας, Εξοχότατη κα. Madhumita Hazarika Bhagat, ανέφερε χαρακτηριστικά “Οι εορτασμοί για την 75η επέτειο της Δημοκρατίας της Ινδίας μας υπενθυμίζουν το ένδοξο παρελθόν και το λαμπρό μας μέλλον. Βρισκόμαστε εδώ γιατί στηρίζουμε το ανθρωπιστικό έργο του Hope For Children και είναι μεγάλη μας χαρά να συνεισφέρουμε σε ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά”.

Η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κα. Αννίτα Δημητρίου, δήλωσε Η παρούσα εκδήλωση διοργανώνεται στα πλαίσια των 75 χρόνων από την ανακήρυξη της Δημοκρατίας της Ινδίας, μιας χώρας με την οποία η μικρή μας πατρίδα διατηρεί διαχρονικά ιστορικούς δεσμούς φιλίας και συνεργασίας.

Σήμερα ο οργανισμός Hope For Children μάς υπενθυμίζει τη σημασία της σύνδεσης του ανθρώπου με το περιβάλλον. Μας βγάζει από τα γραφεία και μας φέρνει σε επαφή με τη ζωοδότρα φύση, ώστε να θυμηθούμε την αξία της και το τι έχει να μας προσφέρει. Έχοντας συνείδηση της ευθύνης μας έναντι του πλανήτη μας, είναι επιτακτική η ανάγκη τόσο εμείς όσο και τα παιδιά, τα οποία αποτελούν το μέλλον της ανθρωπότητας, να υιοθετήσουμε τις αρχές αειφορίας και της πράσινης ανάπτυξης. Τα παιδιά μας αξίζουν την ευκαιρία να μεγαλώσουν και να δημιουργήσουν σε ένα υγιές περιβάλλον”.   


Με το τέλος της εκδήλωσης, η Πρέσβειρα της Ινδίας επισκέφθηκε τη στέγη για ασυνόδευτα παιδιά του Hope For Children στη Λευκωσία “Σπίτι της Ελπίδας”, όπου και έγινε προβολή ταινίας σχετικά με την 75η επέτειο της Δημοκρατίας της Ινδίας στα παιδιά που φιλοξενούνται εκεί. Τέλος, η Πρέσβειρα, στο πλαίσιο των εορτασμών, προσέφερε στα παιδιά Ινδικά παραδοσιακά εδέσματα.

Η διαχρονική συνεργασία μεταξύ του Οργανισμού και της Πρεσβείας της Ινδίας στην Κύπρο, αποτελεί μέρος των συνεργασιών και των δεσμών που διατηρεί το Hope For Children που στοχεύουν στο βέλτιστο συμφέρον των παιδιών στην Κύπρο και της διεύρυνσης του δικτύου υποστήριξης των ανθρωπιστικών του Προγραμμάτων.