Εκπαιδευτικό Εγχειρίδιο Κατά της Σωματικής Τιμωρίας και Συναισθηματικής Καταπίεσης Παιδιών και Νέων

Η σωματική βία κατά των παιδιών και των νέων έχει σοβαρό αρνητικό αντίκτυπο στην προσωπικότητά τους. Συγκεκριμένα, η σωματική τιμωρία (ΣΤ) δεν θεωρείται σε μεγάλο βαθμό ως μορφή σωματικής βίας.

Το Πρόγραμμα άρχισε την 1η Δεκεμβρίου 2016 και στοχεύει στην αύξηση των γνώσεων και των δεξιοτήτων σχετικά με τη θετική γονική φροντίδα και την ανατροφή με αποδεκτικό, εποικοδομητικό και ολοκληρωτικό τρόπο.

Συγκεκριμένα, οι στόχοι είναι:

  • Να αναπτυχθεί μεθοδολογική προσέγγιση για την παρουσίαση του προβλήματος και επανεξέταση της ΣΤ
  • Να αυξηθεί η ευαισθητοποίηση σχετικά με τις συνέπειες της ΣΤ σε παιδιά και νέους
  • Να διερευνηθούν και να διαδοθούν οι "βέλτιστες πρακτικές" σε διεθνές επίπεδο
  • Να συντονίσει τις προσπάθειες διαφόρων κοινωνικών δομών και κοινοτήτων να εργαστούν προς την κατεύθυνση των νομοθετικών αλλαγών και ουσιαστικά να εξαλείψουν το ζήτημα.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Εκπαιδευτικό Εγχειρίδιο του Προγράμματος, θα βρείτε εδώ.

Η παρούσα έκδοση / εγχειρίδιο έχει παραχθεί με την οικονομική στήριξη του Προγράμματος Δικαιωμάτων, Ισότητας και Ιθαγένειας (REC), (Ref. JUST/2015/RDAP/AG/9176) (2014-2020) της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το περιεχόμενο της παρούσας δημοσίευσης / εγχειριδίου είναι αποκλειστική ευθύνη του "Hope For Children" CRC Policy Center και σε καμία περίπτωση δε μπορεί να εκληφθεί ότι απηχεί τις απόψεις της Ευρωπαικής Επιτροπής η οποία δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται σε αυτήν.