Ο Υπουργός Εσωτερικών στο Σπίτι της Ελπίδας του Hope For Children

Ο Υπουργός Εσωτερικών κος. Νίκος Νουρής πραγματοποίησε επίσκεψη στη στέγη για ασυνόδευτα παιδιά που διατηρεί το “Hope For Children” CRC Policy Center στη Λευκωσία, το Σπίτι της Ελπίδας. Ο κος Νουρής συνοδευόμενος από τον Γενικό Διευθυντή του Οργανισμού, κ. Joseph Borghese, τη Διευθύντρια των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας και νόμιμη κηδεμόνα των ασυνόδευτων παιδιών, κα. Μαρία Κυρατζή, και τον Επικεφαλής της Μονάδας Ευρωπαϊκών Ταμείων, κ. Κωνσταντίνο Κυπριανού, ενημερώθηκε για τις εξατομικευμένες υπηρεσίες και τα εκπαιδευτικά προγράμματα που προσφέρονται στα παιδιά που φιλοξενούνται στη στέγη αλλά και για τα υπόλοιπα προγράμματα του Οργανισμού. Στη συνάντηση συμμετείχε και η κα. Ειρένα Γεωργιάδου, μέλος του Ανώτατου Συμβουλευτικού Συμβουλίου του HFC, η κα. Χαρά Ταπανίδου, Α’ Λειτουργός Κοινωνικών Υπηρεσιών και διοικητικό προσωπικό της Μονάδας Ευωπαϊκών Ταμείων.  

Ο Υπουργός Εσωτερικών πραγματοποίησε την πρώτη του επίσκεψη στις δομές του Οργανισμού έπειτα από το διορισμό του ως Υπουργός Εσωτερικών το Δεκέμβριο του 2019. Το Σπίτι της Ελπίδας στη Λευκωσία χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Εσωτερικών και συγκεκριμένα από τη Μονάδα Ευρωπαϊκών Ταμείων, με την οποία το Hope For Children πρόσφατα υπέγραψε συμφωνία επιδότησης για συγχρηματοδότηση του έργου "Λειτουργία Ανοικτού Κέντρου Υποδοχής για Ασυνόδευτους Ανήλικους Υπηκόους Τρίτων Χωρών" από το Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης (90%) και την Κυπριακή Δημοκρατία (10%) με χρονική διάρκεια 17/11/2019 - 16/3/2022.

Όλοι οι παρευρισκόμενοι κατά τη συνάντηση συζήτησαν για τις προκλήσεις που υπάρχουν στον τομέα της στήριξης και ένταξης των ασυνόδευτων παιδιών αλλά και προτάσεις που θα συνέβαλλαν θετικά στην επίλυση των υφιστάμενων δυσκολιών.  

Σε δηλώσεις του ο Υπουργός Εσωτερικών κος. Νουρής, εξέφρασε τα συγχαρητήρια του προς τη διεύθυνση και το προσωπικό του Οργανισμού για το σημαντικό έργο που επιτελούν.

Τέλος, εκ μέρους του “Hope or Children” CRC Policy Center, ο κος. Borghese ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον Υπ. Εσωτερικών κο. Νίκο Νουρή για το ενδιαφέρον που επιδεικνύει προς στο έργο που επιτελείται για την προώθηση και το σεβασμό των δικαιωμάτων όλων των παιδιών καθώς και την κα. Κυρατζή για τη διαρκή στήριξη και συνεργασία.