Το Δημαρχείο Στροβόλου συνεργάζεται με το Hope For Children για την μετατροπή του σε Δήμο Φιλικό προς τα Παιδιά

Οι Πρεσβευτές των Δικαιωμάτων των Παιδιών του “Hope For Children” CRC Policy Center από το American International School Cyprus, συναντήθηκαν με το Δήμαρχο Στροβόλου κο. Ανδρέα Παπαχαραλάμπους με στόχο να εισηγηθούν την εκστρατεία «Ο Στρόβολος σύμμαχος στην προστασία των Δικαιωμάτων των Παιδιών». Η εκστρατεία έτυχε θετικής ανταπόκρισης και είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για αυτή τη συνεργασία μεταξύ του Δήμου Στροβόλου και του Οργανισμού μας.

Οι νεαροί Πρεσβευτές παρουσίασαν στο Δήμαρχο την πρόταση συνεργασίας η οποία περιλαμβάνει στοχευμένες ενέργειες ενημέρωσης για όλους τους δημότες του Δήμου Στροβόλου. Οι δράσεις περιλαμβάνουν εκστρατεία προώθησης της Ευρωπαϊκής Γραμμής Στήριξης για παιδιά και νέους 116111, έκδοση βιβλιαρίου με τίτλο «Διαβατήριο για τα δικαιώματα μου» το οποίο θα διανεμηθεί σε όλα τα σχολεία του Δήμου για καλύτερη ενημέρωση των παιδιών σχετικά με τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους και διοργάνωση εργαστηρίων για το κοινό συμπεριλαμβανομένων δάσκαλων, γονιών ή άλλων επαγγελματιών σε θέματα όπως πρόληψη σχολικού εκφοβισμού, ασφάλεια στο διαδίκτυο  και προστασία από τη σεξουαλική κακοποίηση των παιδιών. Εισηγήθηκαν επίσης τη δημιουργία εγγράφου Πολιτικής για τα Δικαιώματα των Παιδιών το οποίο να εφαρμοστεί στις εσωτερικές διαδικασίες και λειτουργίες του Δήμου. 

Ο κος. Παπαχαραλάμπους υποδέχτηκε θετικά όλες τις πιο πάνω εισηγήσεις και διαβεβαίωσε τους νεαρούς πρεσβευτές και εκπροσώπους του Hope For Children που ήταν παρόντες στη συνάντηση πως ο ίδιος και η ομάδα του θα συνεργαστούν με τον Οργανισμό ώστε να ενδυναμωθούν οι δράσεις για την προστασία των δικαιωμάτων των παιδιών εντός του Δήμου.

Η εφαρμογή όλων των πιο πάνω δράσεων καθώς και πολλών άλλων, θα ανοίξουν το δρόμο στο Δήμο Στροβόλου για να γίνει η πρώτη διαπιστευμένη «Φιλική προς τα Παιδιά» πόλη στην Κύπρο.

Μέσα από αυτή την πρωτοβουλία το Hope For Children επιθυμεί να τονίσει πως οι τοπικές αρχές πρέπει να αναγνωρίζουν τη σπουδαιότητα της συμμετοχής των παιδιών και των νέων στα κοινά. Ανεξάρτητα από την ηλικία τους, τα παιδιά και οι νέοι πρέπει να αναγνωρίζονται πλήρως ως δημότες οι οποίοι μπορούν να συνεισφέρουν στην βελτίωση της ποιότητας του Δήμου και της πόλης τους. Η συνεισφορά τους πρέπει να προωθείται, να αναγνωρίζεται και να λαμβάνεται υπόψη.