Υιοθέτηση έργου στην Αττική από το Hope For Children στα πλαίσια της εκστρατείας #Stand By Greece

Ο ανεξάρτητος, διεθνής και ανθρωπιστικός οργανισμός “Hope For Children” CRC Policy Center (HFC) πραγματοποίησε διάσκεψη τύπου τη Δευτέρα 18 Μαρτίου κατά την οποία ενημέρωσε το κοινό για τα αποτελέσματα και τα επόμενα βήματα της Παγκύπριας εκστρατείας στήριξης των πυρόπληκτων συνανθρώπων μας στην Αττική, #Stand By Greece.

Στη διάσκεψη παρευρέθηκε ο κ. Γιαννάκης Γιαννάκη, Επίτροπος Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων υπό την αιγίδα του οποίου είχε διεξαχθεί η εκστρατεία, ο Γενικός Διευθυντής και μέλη του ανώτατου συμβουλευτικού συμβουλίου του “Hope For Children” CRC Policy Center, όπως και εκπρόσωποι εταιριών και ΜΜΕ που είχαν συμβάλει στην εκστρατεία.

Μέσα από τη συγκινητική ανταπόκριση του κοινού στο κάλεσμα για στήριξη των πυροπαθών και των πυρόπληκτων περιοχών της Αττικής, συλλέχθηκε το ποσό των €298,065,51 το οποίο όπως αποφασίστηκε θα αξιοποιηθεί για την ανοικοδόμηση κτιρίου φιλοξενίας παιδιών του Λυρείου Ιδρύματος. Συγκεκριμένα, κατά την ομιλία της η Διευθύντρια του Ανθρωπιστικού Τομέα κα. Άντρια Νεοκλέους, ανέφερε ότι η απόφαση από το Hope For Children λήφθηκε μετά από επισκέψεις που πραγματοποίησε αντιπροσωπεία του Οργανισμού στις πυρόπληκτες περιοχές της Αττικής και την επί τόπου αξιολόγηση των αναγκών σε σχέση με τις υποδομές δημοσίου συμφέροντος που αφορούν στα παιδιά.

Οι κτιριακές υποδομές του Λυρείου Ιδρύματος έχουν υποστεί σημαντικές καταστροφές από τις φονικές πυρκαγιές. Το συγκεκριμένο κτίριο-ξενώνας του οποίου την αποκατάσταση θα αναλάβει το Hope For Children, φιλοξενεί παιδιά άνω των 12 ετών και χρήζει άμεσης επιδιόρθωσης και επίπλωσης. Επίσης, ο Οργανισμός ανακοίνωσε την εφαρμογή και διεξαγωγή εκπαιδευτικών προγραμμάτων επαγγελματικής αποκατάστασης όλων των παιδιών του Ιδρύματος αξιοποιώντας την εμπειρία του στον τομέα αυτό καθώς και τη συνεργασία με οργανισμούς στην Αττική. Ο Όμιλος Βαρδινογιάννη και το Ίδρυμα Νιάρχος είναι οι φορείς που έχουν αναλάβει την αποκατάσταση των ζημιών στα υπόλοιπα κτίρια του Λυρείου Ιδρύματος.

Το Λύρειο Ίδρυμα που βρίσκεται στο Νέο Βουτζά, έχει φιλοξενήσει εκατοντάδες παιδιά από το 1967, με τις μοναχές να τους προσφέρουν οικογενειακή φροντίδα, στοργή και εκπαίδευση λειτουργώντας ως μια μεγάλη, ανάδοχη οικογένεια, με μοναδικά έσοδα τις δωρεές του κόσμου και ιδιωτικές χορηγίες. Το Ίδρυμα προσφέρει μια ζεστή οικογενειακή ζωή σε παιδιά από τα πρώτα χρόνια ή και τους πρώτους μήνες της ζωής τους βοηθώντας τα να ενταχθούν ομαλά ως ενήλικες στη σύγχρονη κοινωνία.

Ο Γενικός Διευθυντής του “Hope For Children” CRC Policy Center, κος. Joseph Borghese εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες και την εκτίμηση του προς το κοινό και τους εθελοντές που στήριξαν και ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Οργανισμού για την πραγματοποίηση αυτού του σημαντικού σκοπού. Παράλληλα ευχαρίστησε όλα τα ΜΜΕ, τις δύο τράπεζες και τις εταιρείες που προσέφεραν αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες τους και προϊόντα κατά την μεγάλη συναυλία #Stand By Greece που έγινε στις 31 Ιουλίου 2018. Τέλος, ο κος Borghese ευχαρίστησε τον Πρέσβη Καλή Θέλησης του Οργανισμού κ. Γιώργο Θεοφάνους, τους καλλιτέχνες Άννα Βίσση και Αντώνης Ρέμος και τα μουσικά συγκροτήματα για τη συμμετοχή τους.

Στο τέλος της διάσκεψης διαβάστηκε μήνυμα της Διευθύντριας του Λυρείου Ιδρύματος, εκ μέρους των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, μέσα από το οποίο εκφράζει τις ευχαριστίες της και τονίζει τη σημασία της στήριξης αυτής έτσι ώστε να επανέλθει το Ίδρυμα στην ομαλή του λειτουργία.

Το “Hope For Children” CRC Policy Center πρόκειται να φέρει εις πέρας αυτό το έργο, όπως έχει υποσχεθεί εξ’ αρχής στο κοινό, με πλήρη διαφάνεια και έχοντας ως κύριο γνώμονα το καλύτερο συμφέρον των παιδιών. Το έργο αυτό θα μας θυμίζει πάντα ότι ο καθένας μας δεν χρειάζεται να προσφέρει πολλά για να κάνει την αλλαγή στις ζωές των παιδιών.