Το “Hope For Children” CRC Policy Center τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Οικογένειας

Το “Hope For Children” CRC Policy Center τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Οικογένειας η οποία καθιερώθηκε το 1993 από την Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ και τιμάται κάθε χρόνο στις 15 Μαΐου. Ο ετήσιος εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Οικογένειας αποτελεί μια αξιοσημείωτη ευκαιρία να επαναφέρουμε στη μνήμη μας την τεράστια αξία της οικογένειας, σε προσωπικό και συλλογικό επίπεδο. Κάθε παιδί έχει την ανάγκη της παρουσίας, της προστασίας, της φροντίδας και της υποστήριξης της οικογένειας, με σκοπό να αναπτυχθεί, να αποκτήσει αυτοπεποίθηση, να ενδυναμωθεί, και να δημιουργήσει τη δική του προσωπική διαδρομή. 

Η οικογένεια δύναται να αποκτήσει διάφορες μορφές, παρόλα αυτά ο ρόλος της είναι και παραμένει πάντοτε ο ίδιος. Για ένα παιδί, οικογένεια μπορεί να είναι οι βιολογικοί του γονείς ή οι θετοί, ακόμη και οι ανάδοχοι γονείς του. Το ρόλο του γονέα μπορεί να έχει μόνο η μητέρα ή ο πατέρας, οι παππούδες ακόμη και δύο σύντροφοι που αναλαμβάνουν να μεγαλώσουν ένα ή περισσότερα παιδιά. Ως εκ τούτου, είναι επίσης σημαντικό, ο θεσμός της οικογένειας να προστατεύεται και να ενισχύεται από την κοινωνία καθώς αποτελεί βασικό της κύτταρο. 

Το “Hope For Children” CRC Policy Center υλοποιεί ανθρωπιστικά προγράμματα που στοχεύουν στην πολυεπίπεδη υποστήριξη οικογενειών, την ενδυνάμωσή τους, και την εξάλειψη των περιστατικών βίας, κάτι το οποίο επιδιώκεται μέσα από την παροχή δωρεάν υπηρεσιών κοινωνικής, ψυχολογικής και νομικής στήριξης από εξειδικευμένο προσωπικό όπως και μέσα από τη διεξαγωγή ενημερωτικών και εκπαιδευτικών δράσεων προς γονείς και φροντιστές.  

Στο πλαίσιο των προσπαθειών στήριξης οικογενειών και διασφάλισης του δικαιώματος όλων των παιδιών να μεγαλώνουν σε οικογένεια, εντάσσεται και το πρόγραμμα  ανάδοχων οικογενειών το οποίο υλοποιείται από τον Οργανισμό σε συνεργασία με τις Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας, οι οποίες είναι ο αρμόδιος φορέας για την αναδοχή στην Κύπρο και τη χρηματοδότηση του Υφυπουργείου Πρόνοιας.  

Η αναδοχή ως εναλλακτική μορφή παιδικής προστασίας, δίνει τη δυνατότητα στο κάθε παιδί που απομακρύνεται από την βιολογική του οικογένεια να συνεχίζει να μεγαλώνει σε ένα ασφαλές οικογενειακό περιβάλλον. Εκεί συναντά την αναδοχή και συνάμα τους ανάδοχους γονείς, οι οποίοι συμβάλλουν στην συναισθηματική του ωρίμανση και στην ψυχοκοινωνική του ανάπτυξη. Είμαστε εδώ για κάθε οικογένεια που χρειάζεται στήριξη. 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα Ανάδοχων Οικογενειών μπορείτε να καλέσετε στο 22103234.