Επίσκεψη γνωριμίας και ενημέρωσης του Αβέρωφ Νεοφύτου στο “Hope For Children” CRC Policy Center

Τον Πρόεδρο του κοινοβουλευτικού κόμματος ΔΗΣΥ και υποψήφιο Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Αβέρωφ Νεοφύτου, υποδέχτηκε ο Γενικός Διευθυντής του Hope For Children” CRC Policy Center (HFC), κ. Joseph Borghese, την Τρίτη 21 Ιουνίου σε μια επίσκεψη γνωριμίας και ενημέρωσης για τις δράσεις και τα προγράμματα του οργανισμού.

Στην επίσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο «Σπίτι του Παιδιού», συμμετείχαν επίσης ο βουλευτής του ΔΗΣΥ, κ. Δημήτρης Δημητρίου, εκπρόσωποι του επιτελείου του κ. Νεοφύτου, η κα Ξένια Κωνσταντίνου, η κα Τώνια Μουσκή και η κα Μαργαρίτα Καϊμακλιώτη, καθώς επίσης και η κα Μαρία Πέγκα, Επαρχιακός Λειτουργός ΥΚΕ Λευκωσίας και η κα Εύα Ελευθερίου, Λειτουργός Κοινωνικών Υπηρεσιών. Εκ μέρους του HFC, τον κ. Νεοφύτου υποδέχτηκαν ο Γενικός Διευθυντής κ. Joseph Borghese, η Διευθύντρια του Ανθρωπιστικού Τομέα κα Άντρια Νεοκλέους, η Αν. Διευθύντρια Ανθρωπιστικού Τομέα κα Άντρια Αγκαστινιώτου, η Συντονίστρια στο «Σπιτιού του Παιδιού» κα Τάνια Μασιά και εκ μέρους του Ανώτατου Συμβουλευτικού Συμβουλίου του Οργανισμού, ο κ. Δημήτρης Ιωαννίδης.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης έγινε παρουσίαση των ανθρωπιστικών και ευρωπαϊκών προγραμμάτων και δράσεων του HFC που στηρίζουν καθημερινά εκατοντάδες παιδιά σε όλη την Κύπρο. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στον τρόπο λειτουργίας των δομών και στη συνεργασία με τις κρατικές υπηρεσίες για την ομαλή λειτουργία των προγραμμάτων που εξυπηρετούν όλα τα παιδιά που λαμβάνουν στήριξη και κατ’ επέκταση τις οικογένειές του.

Ο Γενικός Διευθυντής του HFC, κ. Joseph Borghese, ευχαρίστησε τον κ. Νεοφύτου και τους υπόλοιπους συμμετέχοντες για τον χρόνο που αφιέρωσαν και το ενδιαφέρον που επέδειξαν προς το κοινωνικό αντίκτυπο των προγραμμάτων του Οργανισμού. Παράλληλα, ο κ. Borghese τόνισε τη εξέλιξη που επιτεύχθηκε τα τελευταία χρόνια στον τομέα της προστασίας των δικαιωμάτων των παιδιών και που αυτή οφείλεται μεταξύ άλλων και στη στενή συνεργασία του HFC με τις Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

Από την πλευρά του ο κ. Νεοφύτου εξέφρασε τη βαθιά του εκτίμηση για το σπουδαίο έργο που επιτελείται από τους επαγγελματίες του Hope For Children και της άριστης συνεργασίας με τις ΥΚΕ. Παράλληλα, εξήρε τη σημαντικότητα της συνεργασίας μεταξύ κρατικών υπηρεσιών και ΜΚΟ, όπως το HFC, που έχει ως αποτέλεσμα την πιο ευέλικτη και ουσιαστική κάλυψη των αυξανόμενων αναγκών για την προστασία των παιδιών. Τόνισε επίσης την πρόθεσή του να εντείνει περαιτέρω τις προσπάθειες του για διατήρηση της έμπρακτης στήριξης προς το έργο του Οργανισμού, με κάθε δυνατό μέσο.