Επίσκεψη του Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτη Σχοινά στο “Hope For Children” CRC Policy Center

Τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Μαργαρίτη Σχοινά υποδέχτηκε σήμερα στη στέγη ασυνόδευτων παιδιών του “Hope For Children” CRC Policy Center (HFC) ο Ιδρυτής και Γενικός Διευθυντής του Οργανισμού κ. Joseph Borghese. Στην επίσκεψη παρευρέθηκαν επίσης η Υφυπουργός Κοινωνικής Πρόνοιας, κα. Μαριλένα Ευαγγέλου, η Επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Αντιπροσωπείας στην Κύπρο, κα. Μυρτώ Ζαμπάρτα και η Λειτουργός Α’ των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας κα Χαρά Ταπανίδου.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, η Εκτελεστική Διευθύντρια του HFC, κα. Άντρια Νεοκλέους με μέλη του Διοίκησης του Οργανισμού παρουσίασαν στον κ. Σχοινά και τους συνεργάτες του, το πολυδιάστατο έργο που επιτελεί το “Hope For Children’’ CRC Policy Center ως πρωτοπόρος οργανισμός σε θέματα που αφορούν τα δικαιώματα των παιδιών και ο μεγαλύτερους Μη Κυβερνητικός Οργανισμός παιδικής προστασίας στην Κύπρο. 

Κατά τη διάρκεια της ξενάγησης στη στέγη ασυνόδευτων παιδιών, ο Αντιπρόεδρος της ΕΕ ενημερώθηκε για τη λειτουργία της δομής και τις υπηρεσίες που παρέχονται από τη ημέρα ίδρυσης της στέγης το 2014, σε συνεργασία με τις Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας που έχουν την κηδεμονία των παιδιών που φιλοξενούνται. Συγκεκριμένα, πληροφορήθηκαν για τις υπηρεσίες αποκατάστασης, ένταξης και βιώσιμης λύσης που προσφέρονται στα παιδιά, καθώς και για τις δράσεις που αφορούν την κάλυψη των εξατομικευμένων αναγκών τους.  

 Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στη στελέχωση των στεγών από εξειδικευμένο προσωπικό το οποίο καλείται καθημερινά να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις που υπάρχουν στον τομέα της στήριξης και ένταξης των ασυνόδευτων παιδιών. Συζητήθηκαν επίσης προτάσεις που μπορούν να συμβάλουν σημαντικά στην επίλυση των υφιστάμενων δυσκολιών, στην κάλυψη των αναγκών που προκύπτουν, καθώς και εισηγήσεις του Οργανισμού ως προς τη βελτίωση της διαχείριση και ένταξης των ασυνόδευτων παιδιών, στο πλαίσιο της κρίσης που βιώνει η Κύπρος σήμερα.

 Τέλος, εκ μέρους του “Hope or Children” CRC Policy Center, ο κ. Borghese ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον κ. Σχοινά για το ενδιαφέρον προς το έργο του Οργανισμού και δήλωσε σχετικά: «Μας τιμά ιδιαίτερα η επίσκεψη αυτή, δεδομένης της σύνδεσης και παρουσίας του Οργανισμού σε Ευρωπαϊκό επίπεδο και τις προσπάθειες προώθησης των Ευρωπαϊκών αξιών, και εκφράζουμε τη δέσμευση μας για συνεργασία με σκοπό τη βελτίωση των υποδομών και υπηρεσιών που αφορούν τα παιδιά στη Κύπρο.»