Επίσκεψη μελών της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Νομικών, Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως στο ΣτΠ

Ο ιδρυτής του "Hope For Children" CRC Policy Center, κ. Joseph Borghese, μέλη της διοίκησης του οργανισμού και η εκπρόσωπος των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας κα. Κατερίνα Κληρίδου, υποδέχθηκαν στις εγκαταστασεις του "Σπιτιού του Παιδιού" στη Λευκωσία τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Νομικών, Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως.

Συγκεκριμένα, στην επίσκεψη παρέστησαν ο Βουλευτής και Πρόεδρος της Επιτροπής κ. Νίκος Τορναρίτη, η Βουλεύτρια και Αναπληρώτρια Πρόεδρος κα.Φωτεινή Τσιρίδου και ο Βουλευτής και μέλος κ. Γιώργος Κουκουμάς μαζί με τους κοινοβουλευτικούς τους συνεργάτες.

Εκ μέρους του HFC η Διευθ. Ανθρωπιστικού Τομέα κα. Άντρια Νεοκλέους, ο Ανώτερος Κοινωνικός Λειτουργός, κ. Μάριος Νικολάου και η Συντονίστρια Τμήματος Προστασίας Παιδιού, κα. Κατερίνα Μελισσάρη ενημέρωσαν για τις δράσεις του Hope For Chidlren και παρουσίασαν τη λειτουργία του "Σπιτιού του Παιδιού" και τα στατιστικά που αφορούν τα παιδιά που έχουν εξυπηρετηθεί μέχρι σήμερα από τη δομή αυτή.

Η συζήτηση εστίασε στη πρόοδο που επιτεύχθηκε όσο αφορά τη πολυθεματική διαχείριση των περιπτώσεων σεξουαλικής βίας ενάντια στα παιδιά μετά την εγκαθίδρυση του ΣτΠ με την ενεργή εμπλοκή όλων των αρμόδιων Υπουργείων, τις προκλήσεις που αντιμετωπίζονται σήμερα, και τους πιθανούς τρόπους συνεργασίας στα πλαίσια των διεργασιών της Επιτροπής.

Κατά την επίσκεψη, τα μέλη της Επιτροπής δώρισαν έναν φορητό υπολογιστή για τις ανάγκες των προγραμμάτων που υλοποιεί ο οργανισμός.