Ελληνική αντιπροσωπεία του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου στις δομές του Hope For Children

Εκ μέρους του "Hope For Children" CRC Policy Center (HFC), η Διευθύντρια του Ανθρωπιστικού Τομέα Άντρια Νεοκλέους και η Συντονίστρια της στέγης ασυνόδευτων παιδιών Έλενα Γιασουμή, υποδέχτηκαν στις εγκαταστάσεις της στέγης "Σπίτι της Ελπίδας" την ελληνική αντιπροσωπεία του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, με τον Γενικό Γραμματέα Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο κ. Μάνο Λογοθέτη, τον Διοικητή της Υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης κ. Τάσο Μαντάγαρη και το σύνολο της διοικητικής ιεραρχίας της Υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης. 

Στη συνάντηση συμμετείχαν εκ μέρους των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας του Υφυπουργείου Κοινωνικής Πρόνοιας, η κα Χαρά Ταπανίδου, και της Μονάδας Ευρωπαϊκών Ταμείων του Υπουργείου Εσωτερικών, η κα Άντια Σάββα. Έπειτα από τη ξενάγηση που είχαν στους χώρους της στέγης, τα μέλη της ελληνικής αντιπροσωπείας ενημερώθηκαν για τα πολυεπίπεδα προγράμματα του HFC που απευθύνονται σε όλα τα παιδιά στην Κύπρο αλλά και τη δράση του όσο αφορά τα ασυνόδευτα παιδιά, ενώ στη συνέχεια η συζήτηση εστίασε στις μαζικές ροές προσφύγων ως παγκόσμιο φαινόμενο και στην ανάγκη για συστημική προσέγγιση και διακρατική συνεργασία.

Έγινε ανταλλαγή πρακτικών με την ελληνική αντιπροσωπεία σχετικά με τα συστήματα υποδοχής προσφύγων και ασυνόδευτων παιδιών, συζητήθηκαν περαιτέρω κοινά ζητήματα μεταξύ των δύο χωρών αλλά και τα ειδικότερα δεδομένα εκάστης.