Διεθνής Ημέρα για τα αθώα παιδιά θύματα επιθέσεων

Ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών (0ΗΕ) καθιέρωσε την 4η Ιουνίου ως τη Διεθνή Ημέρα για τα Αθώα Παιδιά θύματα επιθέσεων, προερχόμενη από τον μεγάλο αριθμό αθώων παιδιών, που υπήρξαν θύματα  στην Παλαιστίνη και το Λίβανο εξαιτίας των επιθετικών πράξεων του Ισραήλ. Η καθιέρωση της ημέρα αυτής έγινε το 1982 και διαμηνύει τη δέσμευση των Ηνωμένων Εθνών να προστατεύουν τα δικαιώματα των παιδιών.

Μέσα από την ημέρα αυτή που τιμάει όλα αυτά τα παιδιά-θύματα των εχθροπραξιών, στόχος είναι η αναγνώριση της ύπαρξης  προς τα παιδιά-θύματα από όλο τον κόσμο, τα οποία βιώνουν και υποφέρουν από διάφορες μορφές κακοποίησης όπως λεκτική, σωματική, ψυχική, συναισθηματική, σεξουαλική, εστιάζοντας στην προστασία των δικαιωμάτων του παιδιού. Είναι αδιαμφισβήτητο το γεγονός ότι τα παιδιά ανήκουν στην ομάδα των πιο ευάλωτων σε περιόδους συρράξεων και είναι αυτά που επηρεάζονται περισσότερο από τις συνέπειες τέτοιων καταστάσεων. Επιπλέον, η ημέρα αυτή έρχεται να τιμήσει το έργο των οργανισμών, φορέων, ατόμων, διαφόρων επαγγελματιών και όλων των εμπλεκομένων που εργάζονται για την διασφάλιση, την προστασία και τη διατήρηση των δικαιωμάτων των παιδιών θυμάτων πολέμων.  

Το “Hope For Children” CRC Policy Center με την ταυτότητα του Διεθνούς Ανθρωπιστικού και Ανεξάρτητου Οργανισμού , του οποίου στόχος είναι η υπεράσπιση και η προώθηση των δικαιωμάτων των παιδιών, παρέχει όλο το φάσμα των αναγκαίων υπηρεσιών στα παιδιά που έχουν υποστεί παραβίαση των δικαιωμάτων τους, κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες.

Με την υπογραφή Πρωτοκόλλων Συνεργασίας με διάφορους κρατικούς φορείς και με την εφαρμογή των ανθρωπιστικών του προγραμμάτων, το Hope For Children βρίσκεται εδώ για κάθε παιδί και οικογένεια που χρειάζεται στήριξη. Καλέστε στη Γραμμή Βοήθειας 1466 και οι επαγγελματίες του Οργανισμού θα ανταποκριθούν 24/7 για να στηρίξουν και να καθοδηγήσουν οποιονδήποτε χρειάζεται τις υπηρεσίες του.

Για περισσότερες πληροφορίες για τις δράσεις του “Hope For Children” CRC Policy Center καλέστε στο 22103234 ή επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.uncrcpc.org.cy