8 Σεπτεμβρίου Παγκόσμια Ημέρα Προώθησης Γραμματισμού

Η 8η Σεπτεμβρίου αποτελεί τη μέρα που γιορτάζεται ο Γραμματισμός, ο αλφαβητισμός, ο πολιτισμός και κατ’ επέκταση ο πολιτισμός κάθε λαού. Τη μέρα αυτή ο οργανισμός “Hope For Children” CRC Policy Center στηρίζει το έργο της Παγκύπριας Οργάνωσης Προώθησης Γραμματισμού μέσα από τη συμμετοχή του στην εκδήλωση «Γραμματισμός και Πολυγλωσσία» που θα πραγματοποιηθεί στις 8 Σεπτεμβρίου 2019, από τις 11:30-14:30 στο Mall of Cyprus.

Οι εκπαιδευτές του Hope For Children θα πραγματοποιήσουν βιωματικά εργαστήρια με θέμα τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και την αντιμετώπιση της ρητορικής μίσους. Στόχος της δραστηριότητας είναι οι εκπαιδευτές μαζί και με παιδιά Πρεσβευτές του Hope For Children, να μεταδώσουν στους συμμετέχοντες τις γνώσεις και τις ικανότητες τους για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους. Τα εργαστήρια απευθύνονται σε παιδιά νηπιαγωγείου, δημοτικού καθώς και σε εφήβους. Παράλληλα με τα Βιωματικά Εργαστήρια, οι επισκέπτες της εκδήλωσης θα περιηγηθούν στην ανταλλακτική βιβλιοθήκη που διαθέτει η Παγκύπρια Οργάνωσης Προώθησης Γραμματισμού και να απολαύσει γλωσσικά παιχνίδια που θα προσφέρει το Κέντρο Σύγχρονων Γλωσσών του Πανεπιστημίου Λευκωσίας.

Στηρίζοντας τον Γραμματισμό και την Πολυγλωσσία, προσφέρουμε γνώση, οικοδομούμε την ειρήνη, σεβόμαστε τα ανθρώπινα δικαιώματα και επιδιώκουμε την κοινωνική ένταξη και τη δημιουργική συμμετοχή όλων των ανθρώπων στην κοινωνία και τον αλφαβητισμό.