Επίσημη έναρξη του Διεθνούς Συνεδρίου «Παιδιά εν κινήσει» που φιλοξενεί στην Κύπρο το“Hope For Children” CRC Policy Center

Άνοιξε την αυλαία του επίσημα το Διεθνές Συνέδριο Destination Unknown Campaign Assembly 2016, που φιλοξενεί στην Κύπρο ο Διεθνής, Ανθρωπιστικός και Ανεξάρτητος Οργανισμός  “Hope For Children” CRC Policy Center σε συνεργασία με τον Διεθνή Οργανισμό Terre des Hommes. Η εκστρατεία Destination Unknown είναι μία διεθνής εκστρατεία για την προστασία των παιδιών «Εν κινήσει», παιδιά ασυνόδευτα, θύματα πολέμου ή εξαναγκασμένοι πρόσφυγες.

Εκ μέρους του Υπουργείου Εργασίας Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, παρευρέθηκε  η κ. Χαρά Ταπανίδου, Προϊσταμένη του Τμήματος Οικογένεια και Παιδί των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας, η οποία και διάβασε χαιρετισμό εκ μέρους του κ. Ασσιώτη, Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου. Η κ. Ταπανίδου έκανε αναφορά στις υπηρεσίες που προσφέρει το Υπουργείο μέσω των Δομών που διαθέτει, στα ασυνόδευτα παιδιά πρόσφυγες που καταφθάνουν στην Κυπριακή Δημοκρατία, ο αριθμός των οποίων αυξάνεται τα τελευταία χρόνια. Παράλληλα τόνισε την πολυετή και εξαιρετική συνεργασία που υπάρχει μεταξύ των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας και του “Hope For Children” CRC Policy Center.  Τέλος η κ. Ταπανίδου τόνισε ότι οι ΜΚΟ και το Υπουργείο πρέπει να εντείνουν τις προσπάθειες τους έτσι ώστε κάθε παιδί να μπορεί να ονειρεύεται το μέλλον.

Πέραν της κ. Ταπανίδου χαιρετισμό απηύθυναν η κ. Lysiane André, Πρόεδρος του Διεθνή Οργανισμού Terre des Hommes International Federation και ο κ. Αντώνης Στυλιανού Μέλος του Ανώτατου Συμβουλευτικού Συμβουλίου του "Hope For Children" CRC Policy Center. Η κ.  André από την πλευρά της, αφού ευχαρίστησε το “Hope For Children” CRC Policy Center, δήλωσε ότι η Ευρώπη ακόμη φοβάται και δεν έχει τα απαραίτητα εφόδια για να διαχειριστεί τις όλο και αυξανόμενες μεταναστευτικές ροές. Όπως τόνισε ο μόνος τρόπος για να μπορέσουν τα πράγματα να βελτιωθούν στην γηραιά Ήπειρο είναι η εκπαίδευση. Η εκπαίδευση είναι ο μόνος τρόπος για να καταπολεμήσουμε την άγνοια που μπορεί να επιφέρει πολύ αρνητικά αποτελέσματα, στο τόσο ευαίσθητο θέμα των μεταναστών και των παιδιών «Εν κινήσει».

Από πλευράς του ο κ. Στυλιανού  δήλωσε ότι ο βασικός στόχος του “Hope For Children” CRC Policy Center είναι να επαναλάβει ακόμα πιο δυνατά τις φωνές και τις ανάγκες όλων των παιδιών. Δεν πρέπει να ξεχνάμε, τόνισε, ότι 50.000.000 παιδιά βρίσκονται σήμερα «Εν κινήσει», όλα αυτά τα παιδιά μας καλούν να σεβαστούμε τα δικαιώματά τους και οφείλουμε να το κάνουμε.