Ο Γενικός Διευθυντής παρουσίασε την εκστρατεία “Coins of Hope” στην Κύπρο

Η Διεθνής Ημέρα Παιδιού καθιερώθηκε το 1949 από την «Παγκόσμια Δημοκρατική Ομοσπονδία Γυναικών». Η Διεθνής Ημέρα Παιδιού έχει αναγνωριστεί σε πολλά μέρη σε όλο τον κόσμο για να τιμήσει τα παιδιά σε παγκόσμιο επίπεδο αλλά και για να προάγει την κατανόηση μεταξύ των παιδιών σε όλο τον κόσμο και να προωθήσει τα δικαιώματα τους σε ένα ευρύτερο παγκόσμιο επίπεδο. Η Διεθνής Ημέρα Παιδιού δεν είναι απλά μια ημέρα για να γιορτάσουμε τα παιδιά για αυτό που είναι, αλλά και για να φέρει την ευαισθητοποίηση σχετικά με τα παιδιά σε όλο τον κόσμο που έχουν υποστεί βία με τη μορφή κακοποίησης, εκμετάλλευσης και διακρίσεων. Τα παιδιά τυγχάνουν εκμετάλλευσης ως ‘εργάτες’ σε ορισμένες χώρες, βιώνουν ένοπλες συγκρούσεις, ζουν στους δρόμους, και υποφέρουν σε διάφορους τομείς που έχουν να κάνουν με την θρησκεία, ζητήματα μειονοτήτων, ή λόγω αναπηρίας. Τα παιδιά που υφίστανται ήδη τις συνέπειες του πολέμου είναι δυνατόν να εκτοπιστούν λόγω ένοπλων συγκρούσεων ή να υποστούν σωματικό και ψυχολογικό τραύμα. Επί του παρόντος, υπάρχουν περίπου 153 εκατομμύρια παιδιά, ηλικίας μεταξύ 5 και 14 ετών, που εξαναγκάζονται σε παιδική εργασία.
 
Η Βελγική οργάνωση Child Focus, για πρώτη φορά, ξεκίνησε μια νέα εκστρατεία, στην οποία το πρόσωπο ενός εξαφανισμένου παιδιού απεικονίζεται  σε κανονικό νόμισμα, προκειμένου να σηματοδοτήσει την Παγκόσμια Ημέρα για τα εξαφανισμένα παιδιά, η οποία καθιερώθηκε στις 25 Μαΐου 2016. Το κέρμα αυτό είναι κέρμα των 2 ευρώ και κυκλοφορεί ήδη ως μέσο πληρωμής, όπως ένα συνηθισμένο νόμισμα, με το σκεπτικό ότι όποιος ξοδεύει ή λαμβάνει ένα από αυτά τα νομίσματα θα έχει την ευκαιρία να "προβληματιστεί σχετικά με την τύχη όλων των εξαφανισμένων παιδιών." Ένα εκατομμύριο νομίσματα «Coins of Hope” εκτυπώθηκαν σε νόμισμα των 2 Ευρώ τα οποία διαθέτουν το πρόσωπο ενός εξαφανισμένου παιδιού. Η βελγική οργάνωση Child Focus κατάφερε να πείσει 19 κυβερνήσεις και συμπεριλαμβανομένου και τον βασιλιά του Βελγίου για κάνει την εκστρατεία αυτή πράξη. Με την ευκαιρία της Διεθνούς Ημέρας του Παιδιού, η εκστρατεία «Coins of Hope» ξεκίνησε στην Κύπρο  από τον Διεθνή Ανθρωπιστικό και Ανεξάρτητο Οργανισμό "Ηope for Children "CRC Policy Center. 
  
To “Hope For Children” CRC Policy Center είναι μέλος του δικτύου Missing Children Europe, μια ευρωπαϊκή ομοσπονδία για εξαφανισμένα και κακοποιημένα παιδιά. Το “Hope For Children” CRC Policy Center παρέχει υπηρεσίες υποστήριξης και πρόληψης για τα παιδιά που εξαφανίζονται αλλά και τις οικογένειές τους. "Το να είσαι μέρος του δικτύου της Ευρωπαϊκής γραμμής εξαφανισμένων παιδιών 116000 προσθέτει μεγάλη αξία στο έργο που κάνουμε", δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής του "Hope For Children"  CRC Policy Center κoς Joseph Varughese.
 
Η Ευρωπαϊκή Γραμμή για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116000 και ο μηχανισμός Child Abduction Alert στην Κύπρο, λειτουργούν από την κοινοπραξία "Hope For Children"  CRC Policy Center και τον  Σύνδεσμο για την Πρόληψη και Αντιμετώπιση της Βίας στην Οικογένεια (SPAVO).