Ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ κ. Άντρος Κυπριανου, επισκέφτηκε την Ιδιωτική Παιδική Στέγη του Οργανισμού “Hope For Children” CRC Policy Center, το «Σπίτι της Ελπίδας»

Ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ επισκέφτηκε την Ιδιωτική Παιδική Στέγη του Οργανισμού “Hope For Children” CRC Policy Center, το «Σπίτι της Ελπίδας». Τον κ. Κυπριανού συνόδευε η βουλευτής του ΑΚΕΛ κ. Σκεύη Κουκουμά. Τα κοινοβουλευτικά στελέχη του ΑΚΕΛ υποδέχτηκαν στις εγκαταστάσεις της στέγης  ο Γενικός Διευθυντής του Οργανισμού κ. Joseph Varughese, η κα. Άντρια Νεοκλέους, Διευθύντρια του Ανθρωπιστικού Τμήματος του Οργανισμού “Hope For Children” CRC Policy Center καθώς και κα. Άντρια Αγκαστινιώτου, Υποδιευθύντρια της Παιδικής Στέγης του Οργανισμού.  

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, o κ. Κυπριανού και η κ. Κουκουμά, ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις της Στέγης και ενημερώθηκαν για τις υπηρεσίες που παρέχονται.  Οι υπεύθυνοι του Οργανισμού εξήγησαν ότι τα "Σπίτια της Ελπίδας" φτιάχτηκαν με στόχο να καλύψουν ολιστικά και όχι μονομερώς τις ανάγκες των παιδιών που φιλοξενούνται εκεί. Παράλληλα ο Γενικός Γραμματέας και η κ. Κουκουμά, ενημερώθηκαν για το πρόγραμμα της Επανένωσης Οικογενειών, που υλοποιεί ο Οργανισμός. Μέσα στο 2015 ένας σημαντικός αριθμός παιδιών που φιλοξενούνταν στη Στέγη επανενώθηκε με μέλη της οικογένειας τους που βρίσκονταν σε άλλα ευρωπαϊκά κράτη και τρίτες χώρες.

Όπως δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής του Οργανισμού, η πολιτική βούληση είναι πολύ σημαντική για τη βελτίωση των συστημάτων προστασίας των παιδιών στην Κύπρο και στο εξωτερικό. Ο κ. Κυπριανού από πλευράς του, τον διαβεβαίωσε ότι θα μεταφέρει και θα προωθήσει τα θέματα που συζητήθηκαν κατά την επίσκεψη.