Ομάδα εκπροσώπων του “Hope For Children” CRC Policy Center συναντήθηκε με τον Επίτροπο Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Χρήστο Στυλιανίδη

Στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης του Επιτρόπου Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Χρήστου Στυλιανίδη στην Κύπρο, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Γενικό Διευθυντή του “Hope For Children” CRC Policy Center κ. Joseph Varughese καθώς και με την κ. Άντρια Νεοκλέους, Διευθύντρια του Ανθρωπιστικού Τμήματος του Οργανισμού, στο Σπίτι της Ευρώπης στη Λευκωσία. Στην συνάντηση ήταν παρούσα και η κ. Θέμις Χριστοφίδου, Διευθύντρια του Γραφείου του Επιτρόπου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Επίτροπος γνωρίζοντας την δράση του “Hope For Children” CRC Policy Center και την προσφορά του στην Κυπριακή κοινωνία ενδιαφέρθηκε να μάθει για τα προγράμματα που υλοποιούνται στην παρούσα φάση. O κ. Varughese τον ενημέρωσε για το πρόγραμμα «ΈΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» για τη καταπολέμηση της σεξουαλικής βίας ενάντια στα παιδιά, και το Beat Bullying κατά του σχολικού εκφοβισμού. Ειδική μνεία έγινε για την διεθνή παρουσία του “Hope For Children” όχι μόνο μέσω των ακαδημαϊκών εδρών του αλλά και συμμετέχοντας σε διεθνείς καμπάνιες όπως τα “Παιδιά εν Κινήσει”, αλλά και για το αίτημα υποστήριξης άλλων διεθνών οργανισμών  σε επίπεδο τεχνογνωσίας, γεγονός που οφείλεται στην εμπειρία όλων αυτών των χρόνων.   Αναφορά έγινε και στις Ευρωπαϊκές Γραμμές για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116000 και τη Γραμμή Στήριξης Παιδιών και Εφήβων 116111.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον επέδειξε ο κ. Στυλιανίδης στην λειτουργία των δύο ιδιωτικών παιδικών στεγών για ασυνόδευτους ανήλικους που βρίσκονται υπό τη νόμιμη κηδεμονία της Διευθύντριας των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας. Όπως τον πληροφόρησε η κ. Νεοκλέους τα “Σπίτια της Ελπίδας” έχουν στόχο τους την προσφορά μιας ολιστικής εμπειρίας στα παιδιά που διαμένουν εκεί μέσω παροχής ψυχολογικής, κοινωνικής, νομικής στήριξης αλλά και εκπαίδευσης.

Παράλληλα, ο κ. Varughese παρουσίασε και επίσημα το Core Humanitarian Standards for Advocacy, Lobbying and Policy Support, μελέτη που δημοσίευσε πριν από λίγες μέρες το “Hope For Children” CRC Policy Center, τονίζοντας τη σημασία χάραξης πολιτικής και της προώθησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ο κ. Στυλιανίδης από πλευράς του δήλωσε πως η προσφορά ανθρωπιστικής βοήθειας δεν είναι λύση και ότι η πραγματική αντιμετώπιση όλων αυτών των προβλημάτων μπορεί να γίνει μόνο μέσω πολιτικών αποφάσεων και δράσεων.