Δελτίο Τύπου: Το Hope For Children CRC Policy Center βραβεύεται με το National Energy Globe Award 2017

Απονεμήθηκε χθες το βράδυ στον διεθνή, ανεξάρτητο και ανθρωπιστικό οργανισμό “Hope For Children” CRC Policy Center το National Energy Globe Award 2017, από την Πρέσβειρα της Αυστρίας κ. Eva Maria Ziegler και τον Αυστριακό Επίτροπο Εμπορίου και Επικεφαλής του Εμπορικού Τμήματος της Αυστριακής Πρεσβείας "ADVANTAGE AUSTRIA "κ. Gerd Dueckelmann-Dublany. Με περισσότερες από 178 συμμετέχουσες χώρες και πάνω από 2000 υποβολές αιτήσεων για έργα ετησίως, το βραβείο Energy Globe είναι το πιο διακεκριμένο περιβαλλοντικό βραβείο παγκοσμίως σήμερα. Τα βραβεία Energy Globe εκπέμπουν παγκοσμίως μέσω 400 διαφορετικών καναλιών, φτάνοντας σε ένα κοινό 3 δισεκατομμυρίων ανθρώπων και λαμβάνουν χώρα ετησίως από το 1999.

Ο κ. Joseph Varughese, Γενικός Διευθυντής του οργανισμού και εμπνευστής του έργου «Περιβαλλοντικά βιώσιμες παιδικές στέγες για ασυνόδευτους ανηλίκους», έλαβε το βραβείο για τη δημιουργία ενός βιώσιμου περιβάλλοντος διαβίωσης για παιδιά. Ο κ. Varughese δήλωσε σχετικά: "Είναι τιμή να λαμβάνουμε ένα τέτοιο διακεκριμένο βραβείο, καθώς είμαστε ευτυχείς για την αναγνώριση που λαμβάνει το έργο μας με τους ασυνόδευτους ανηλίκους και την εκπαίδευσή τους σε ζητήματα περιβαλλοντικής βιωσιμότητας".


Όπως δήλωσε ο Αυστριακός Επίτροπος Εμπορίου: «Με τη προώθηση φιλικών προς το περιβάλλον συνηθειών, το HFC δίνει στα παιδιά την απαραίτητη αίσθηση του σκοπού και της ευθύνης».


Ο Αναπληρωτής Διευθυντής του Τμήματος Αναπτύξεως Υδάτων, κος Χαράλαμπος Χατζηπάκκος, εκ μέρους του Υπουργού Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος,  και ο Πρόεδρος του Επιχειρηματικού Συνδέσμου ΚΥΠΡΟΥ-ΑΥΣΤΡΙΑΣ, κ. Νίκος Κυριακίδης, πραγματοποίησαν εναρκτήριες ομιλίες στην εκδήλωση.
Μεταξύ των διακεκριμένων καλεσμένων βρίσκονταν και ο Πρέσβης του Ισραήλ στη Λευκωσία κ. Shmuel (Sammy) Revel, εκπρόσωποι άλλων Πρεσβειών, Δήμων, η Επίτροπος Προστασίας  των  Δικαιωμάτων  του  Παιδιού , εκπρόσωποι των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας και της Υπηρεσίας Ασύλου, ο Επικεφαλής της Μονάδας Ευρωπαϊκών Ταμείων, καθώς και εκπρόσωποι Επιμελητηρίων και αρκετών αξιόλογων κυπριακών εμπορικών εταιρειών.

Austrian Ambassador Ms. Eva Maria Ziegler and the Austrian Trade Commissioner  Head of the Commercial Department of the Austrian Embassy “ADVANTAGE AUSTRIA” Mr. Gerd Dueckelmann-Dublany and Director-General Mr. Joseph Varughese of "Hope for children"  CRC Policy Center with the “The National Energy Globe Award Cyprus 2017”