Το “Hope For Children” CRC Policy Center στηρίζει την πρωτοβουλία για τα παιδιά της Κένυας

Ο διεθνής, ανεξάρτητος και ανθρωπιστικός οργανισμός ‘Hope For Children’ CRC Policy Center συγχαίρει το Υπουργείο Εξωτερικών και τον Επίτιμο Πρόξενο της Κένυας στην Κύπρο κ. Νίκο Τορναρίτη για την πρωτοβουλία παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας προς τις δομές που λειτουργεί η Ιερά Μητρόπολη Κένυας και καλεί τον κόσμο της Κύπρου να ανταποκριθεί στο κἀλεσμα αυτό.

Την κίνηση διοργανώνει το Υπουργείο Εξωτερικών σε συνεργασία με τον Επίτιμο Πρόξενο της Κένυας στην Κύπρο και κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΔΗΣΥ κ. Νίκο Τορναρίτη και τον Επίτροπο Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, κ. Γιάννη Γιαννάκη, στο πλαίσιο προώθησης της πολιτικής για ανθρωπιστική βοήθεια και συμβολής στην υλοποίηση των Στόχων Ανάπτυξης της Χιλιετίας (Millennium Development Goals). Η κίνηση στήριξης θα διαρκέσει για ολόκληρο τον μήνα Νοέμβριο και αφορά στη συλλογή καινούργιων ή ελαφρά μεταχειρισμένων ειδών ρουχισμού και υπόδησης, σχολικών ειδών και ξηράς τροφής, με στόχο την ενίσχυση της λειτουργίας του ορφανοτροφείου, των σχολικών μονάδων και των ιατρικών κέντρων που λειτουργούν υπό την ευθύνη της Ιεράς Μητρόπολης Κένυας.

Η περίοδος που δύναται ο κάθε πολίτης, οργάνωση ή φορέας να συνεισφέρει έμπρακτα άρχισε την Πέμπτη 1η Νοεμβρίου και θα διαρκέσει μέχρι και την Παρασκευή, 30 Νοεμβρίου 2018. Η συλλογή των ειδών θα γίνεται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στον χώρο στάθμευσης του Υπουργείου Εξωτερικών, καθημερινά, μεταξύ των ωρών 9.00 π.μ. – 2 μ.μ.

Πρόκειται για μια κίνηση που έχει ουσιαστική, όσο και συμβολική αξία και δίνει τη δυνατότητα στον καθένα να προσφέρει αυτό που μπορεί για τη συνέχιση του βαρυσήμαντου ιεραποστολικού έργου της Ιεράς Μητρόπολης Κένυας, το οποίο επιτελείται κάτω από ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες.

Για περαιτέρω πληροφορίες, το κοινό μπορεί να αποτείνεται στο τηλεφωνικό κέντρο του Υπουργείου Εξωτερικών, στον αριθμό 22651000.