Κινητοποίηση “Hope For Children” CRC Policy Center στην περίπτωση εξαφάνισης  των δύο αγοριών.

Σε άμεση κινητοποίηση τέθηκε ο οργανισμός “Hope For Children” CRC Policy Center έπειτα από την ενημέρωση για την απαγωγή των δύο ανήλικων αγοριών από δημοτικό σχολείο στη Λάρνακα.

Στα πλαίσια της Υπηρεσίας για Εξαφανισμένα Παιδιά - 116000 που λειτουργεί το Hope For Children σε συνεργασία με τον ΣΠΑΒΟ ως κοινοπραξία, ενεργοποιήθηκε ο μηχανισμός “Child Abduction Alert”, αμέσως μετά από σχετική ενημέρωση από την Αστυνομία Κύπρου.

Ο εν λόγω μηχανισμός εγκαθιδρύθηκε από τους δύο οργανισμούς μετά από εξουσιοδότηση της Αστυνομίας Κύπρου και τη σύναψη πρωτοκόλλου συνεργασίας με το Υπουργείο Δικαιοσύνης. Ο μηχανισμός τίθεται σε ισχύ όταν η Αστυνομία θεωρεί ότι ανήλικος/κοι βρίσκεται/ονται σε κίνδυνο. Ο μηχανισμός αυτός διευκολύνει τη συνεργασία εμπλεκόμενων φορέων κάτω από ένα ενιαίο σύστημα το οποίο ενισχύει τις προσπάθειες της Αστυνομίας για τον εντοπισμό εξαφανισμένων παιδιών και την καταπολέμηση του προβλήματος.

Παράλληλα, ψυχολόγοι του Hope For Children έσπευσαν στον Αστυνομικό Σταθμό όπου βρίσκονταν οι οικογένειες των ανήλικων αγοριών, με σκοπό να ενημερώσουν για τις υπηρεσίες που προσφέρει ο Οργανισμός και να παρέχουν στήριξη. Μέλη του Οργανισμού επικοινώνησαν επίσης με την Επιτροπή Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού και ενημέρωσαν ότι το προσωπικό του Οργανισμού είναι διαθέσιμο για την άμεση παροχή ψυχολογικής στήριξης σε παιδιά και γονείς που έχουν επηρεαστεί από το περιστατικό δωρεάν. Η υπηρεσία παροχής κοινωνικής, ψυχολογικής και νομικής στήριξης σε παιδιά, νέους και στις οικογένειες τους, εντάσσεται στα προγράμματα που εφαρμόζει το Hope For Children.

Η κινητοποίηση των αρχών αλλά και των πολιτών συνέβαλαν στο αίσιο τέλος της περιπέτειας των δύο αγοριών. Αυτή η κινητοποίηση είναι πάντα αναγκαία για τον εντοπισμό παιδιών που εξαφανίζονται και βρίσκονται σε κίνδυνο.

Παρακαλείσθε, όσοι συνέβαλαν στην προώθηση της εξαφάνισης των αγοριών, για την άμεση αφαίρεση της φωτογραφίας από όπου υπάρχει η ανακοίνωση της εξαφάνισης.

Για περισσότερες πληροφορίες για την Υπηρεσία Εξαφανισμένων Παιδιών μπορείτε να καλέσετε στο 116000 ή στο 22103234