Η αλληλεγγύη και η ανθρωπιά πρωταγωνιστές της εκστρατείας StandByGreece

Ο κοινός σκοπός ένωσε χιλιάδες συνανθρώπους μας με αποτέλεσμα να μαζευτούν συνολικά μέχρι σήμερα 264,553.36 ευρώ για την ανοικοδόμηση κτηρίων δημόσιου συμφέροντος που αφορούν παιδιά μέσω του “Hope For Children” CRC Policy Center. Το ποσό αυτό δεν είναι το τελικό αφού εκκρεμούν εισφορές από εκδηλώσεις που έχουν γίνει ή πρόκειται να γίνουν για τη στήριξη της εκστρατείας. Παράλληλα, μεγάλες εταιρίες προσφέρθηκαν να παρέχουν αφιλοκερδώς υπηρεσίες και οικοδομικά υλικά για τις ανάγκες του έργου.

Ευχαριστούμε τα χιλιάδες άτομα που αγκάλιασαν αυτή την προσπάθεια και έκαναν εισφορές, κατά τη διάρκεια της συναυλίας στις 31/7, με καταθέσεις στην Ελληνική Τράπεζα και Τράπεζα Κύπρου, και μέσω μηνυμάτων. Σημαντικές ήταν και οι χρηματικές δωρεές πολλών εταιριών στη Κύπρο στα πλαίσια της κοινωνικής εταιρικής τους ευθύνης.

Ευχαριστούμε και όλα τα ΜΜΕ της Κύπρου που για πρώτη φορά ενώθηκαν και προώθησαν την εκστρατεία παγκύπρια με τόση μεγάλη επιτυχία.

Ο Γενικός Διευθυντής του “Hope For Children” CRC Policy Center κος Joseph Varughese ανέφερε χαρακτηριστικά «Το Hope For Children εργάζεται καθημερινά για παιδιά που προσπαθούν να ξανακτίσουν τη ζωή τους και βάζει τις ανάγκες τους σαν προτεραιότητα. Για το λόγο αυτό ο Οργανισμός έχει αναλάβει τη διαχείριση των χρημάτων που μαζεύτηκαν για να φέρει εις πέρας τον σκοπό για τον οποίο έγινε η εκστρατεία. Αυτή τη στιγμή λαμβάνονται προτάσεις από τους δήμους της Αττικής που έχουν επηρεαστεί από τις πυρκαγιές με περιγραφές και εκτιμήσεις αναγκών όσο αφορά υποδομές δημοσίου συμφέροντος. Σύντομα, εκπρόσωποι του οργανισμού θα μεταβούν στην Αθήνα για να επισκεφτούν επί τόπου τα κτήρια και να παρθεί η τελική απόφαση».

Αξίζει να σημειωθεί ότι τη διοργάνωση της εκστρατείας είχε αναλάβει η εταιρία Digital Tree e-Publishers, ενώ σημαντική συμβολή εκτός από όλα τα ΜΜΕ, είχαν η Ελληνική Τράπεζα, και Τράπεζα Κύπρου. Ιδιαίτερης σημασίας υπήρξε και η συνδρομή και η συνεισφορά της Αναστασίας Παπαδοπούλου μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής της εκστρατείας Stand By Greece και της Ειρένας Γεωργιάδου, μέλος του Ανώτατου Συμβουλευτικού Συμβουλίου του Οργανισμού σε όλη τη διάρκεια της διοργάνωσης.

Τέλος, σημαντικά άτομα από τον καλλιτεχνικό τομέα έδειξαν και αυτοί έμπρακτα τη στήριξη τους συμμετέχοντας αφιλοκερδώς στην εκδήλωση που διοργανώθηκε. Αυτοί ήταν ο πρέσβης καλής θέλησης του «Hope For Children» Γιώργος Θεοφάνους που όπως κάθε φορά είναι δίπλα στις δράσεις του Οργανισμού, οι μεγάλοι καλλιτέχνες Άννα Βίσση και Αντώνης Ρέμος, και τα συγκροτήματα The Fuse, Theo & Alex, The boots, Neon Knights, Cashiers και On tour.

Η ανταπόκριση όλων ήταν συγκινητική και είναι μία υπενθύμιση ότι ο καθενας μας δεν χρειάζεται να προσφέρει πολλά για να κάνει την αλλαγή στις ζωές των παιδιών. Ακόμα και με ένα ευρώ μπορούμε να κτίσουμε ξανά την καθημερινότητα παιδιών που έζησαν αυτή τηn τραγωδία στην Αττική.